Järjestelyt

Vetetanbilssällskapet on alusta lähtien järjestänyt sekä näyttelyjä että retkeilyajoja (ralleja). Ensimmäinen näyttely oli Pietarsaaren ammattikoululla 1969. Sen yhteydessä ajettiin ensimmäinen rally ja siitä lähtien meillä on ollut Bothniarally heinäkuun ensimmäisenä lauantaina melkein joka vuosi.

Seuralla on ollut myös monta näyttelyä. Aikaisemmin saatoimme saada osallistujia näyttelyyn koko maasta, jopa Ruotsista. Parituhatta kävijää oli tvallinen määrä, mutta tänään täytyy todeta, että näyttely ei enää vedä niin kuin silloin. Nyt yleisö vaatii, että kaiken pitää olla ”jättimäistä” ja valtavan monpuolista ja että pitää olla ajoneuvoja, jotka eivät ole olleet näytteillä missään muualla.

Juthbackamarkkinat tulivat kuvaan mukaan runsaat 30 vuotta sitten siinä tarkoituksessa, että väki saisi nurkissa lojuvat osat kiertoon. Alussa mukana oli kymmenkunta myyjää, jotka ”vaihtoivat ruostetta” keskenään, mutta saadaksemme uusia ja useampia myyjiä houkuttelimme heitä tarjoamalla kaikille myyjille ilmaisen lounaan Juthbackan ravintolassa. Kukaan meistä ei silloin voinut aavistaa, että markkinat kasvaisivat sellaisiin mittasuhteisiin, ts. nyt on yli 700 myyjää ja n. 30 000 kävijää. Markkinat ovat suurin, vuosittainen panostuksemme ja se vaatii tuhansia talkootunteja. Tulemme jatkamaan niin kauan kuin kävijät ja järjestäjät viihtyvät. Elokuun toiseksi viimeinen viikonloppu on aina varattu Juthbacka-markkinoille.Markkinoiden kotisivu

Seurastamme ja Vagnslidretin talkooilloista on tullut käsite. Melkein joka maanantai-ilta kokoontuu parikymmentä jäsentä kunnostamaan kerhon ajoneuvoja. Tämän seurauksena meillä on T-Ford-linja-auto, kaksi paloautoa, puukaasu-Fargon ja nyt myös Hupmobile, jotka tuovat meille iloa ja huvia ja joita vomme esitellä toisille. Uudet haasteet odottavat.

 IMG_4113

 

IMG_3853

 

Vagnslidretissä on paljon muutakin tekeillä. Puuseppäporukka ei jää koskaan toimettomaksi, he sekä rakentavat että kunnostavat . ”Pakollinen” kahvi- ja makkaratauko keskeyttää välillä mukavasti talkootyön ja sen aikana saamme informaatiota muista kerhoista, viranomaisilta ja suuresta maailmasta.
Silloin tällöin meillä on kuukausikokouksia, joiden ohjelma sivuaa harrastustamme ja näinä iltoina olemme tavallisesti jossain muualla, ettei työinto häiritsisi ohjelmaa.

Kesällä on ryhmällä ”torstai-autoilijoita” tapana kerätä sekä jäseniä että ei-jäseniä yhteisille seudulle tehtäville retkille ja Pietarsaaren jaakonpäivien aikana meillä on ohjelmaa sekä tiistaina että lauantaina.

Veteranbilssällskapet on siis yhdistys, jolla on monta rautaa tulessa ja yhdistys, jossa olemme todenneet, että ”mahdoton vie vain vähän enemmän aikaa”.