Jakobstadsnejdens Veteranbilssällskap

Project Liv Cruising 2021

Det var veteranbilssällskapets ordförande Peter Nyman som väckte tanken på att föreningen borde göra något för Project Liv. De andra medlemmarna var med på noterna direkt och ganska snabbt kom man fram till att göra det som föreningen är bäst på; att visa upp sina entusiastfordon genom en cruising i nejden.

– Vi kontaktade vår ”systerförening” American Car Club som också de tände på idén, säger Peter Nyman.

– Vi tror att det här blir en riktigt fin final på säsongen. Folk från föreningar i grannstäderna har hört av sig och vill delta så vi hoppas på fint väder och mycket folk längs rutten som går via Holm och Bosund mot Kronoby, vidare till Kållby och målgång vid Vagnshallen i Sandsund.

Trots löfte om ett riktigt höstregn var det upp emot 130 finglidare som samlades för att ta en sista sommartur med sina entusiastfordon innan det småningom blir dags för vinterförvar.
Däcken hölls torra under åkturen från Malms parkering i Jakobstad genom Holm, Bosund, Kronoby, Kållby och ända fram till Vagnshallen i Sandsund på söndag. Inte förrän evenemanget nästan hunnit ta slut kom regnet. 

Vi är nog helt superpositivt överraskade från Project Livs sida över det här initiativtagandet. Jag hoppas det får bli en tradition i framtiden, säger Nina Brännkärr-Friberg från Project Liv.

Alla var välkomna med oavsett typ av entusiastfordon. Majoriteten av bilarna var ändå jenkkare och veteranbilar i och med att arrangörerna för välgörenhetsevenemanget var American Car Club och Jakobstadsnejdens Veteranbilssällskap. 

Upp emot 500 personer samlades till starten. Därtill fanns även åskådare väntandes ute i byarna som cruisingen besökte, men även folk längs vägen som vinkade glatt.